Het Talentenspel voor organisaties 

Tweedaagse workshop voor organisaties

Teambuilding 

Het Talentenspel is een ideaal middel om te gebruiken voor teambuilding binnen bedrijven. Het zal een grote bijdrage leveren aan het beter functioneren van een team maar ook veel inzicht geven in de persoonlijkheid van de deelnemers zelf waardoor ze hun talenten beter kunnen inzetten binnen het team en voor zichzelf. Deze inzichten zorgen voor een beter persoonlijk welzijn waardoor men ook professioneel beter zal functioneren. 

Met het Talentenspel krijgen mensen die samenwerken in een groep of een team inzicht in de talenten die zij inzetten, de missie van het team en wat ieders bijdrage daaraan is.  Met welke talenten geef je leiding in een team? Met welke talenten ben je met collega's in contact? Door het spelen van het Talentenspel zie je je eigen inzet van talenten in het team. Je leert jezelf en elkaar beter kennen, je weet beter op welke talenten je elkaar kunt aanspreken en op welke juist niet (en ook dat is winst). Vaak komt men ook tot de ontdekking dat voedende talenten te weinig aandacht krijgen omdat het drukke werk voorgaat. Juist door die voedende talenten (zoals: hovenier, muziekmaker, kunstenaar, toneelspeler enz.) letterlijk meer aandacht en tijd te geven, wordt de innerlijke harmonie vergroot en kan overspannenheid en burn-out worden voorkomen. Iedereen weet dat ergens wel, maar niet iedereen doet wat nodig is. Met het spelen van het Talentenspel wordt de absolute noodzaak daarvan duidelijk.  De missie van het team maakt duidelijk welke onderlinge verhoudingen verbeterd dienen te worden, welke talenten noodzakelijk zijn om te ontwikkelen - of van buiten aan te trekken - om het team werkelijk vrucht te laten dragen. Een teambuildingstraject duurt twee dagen. Het positieve effect ervan neemt evenredig toe met de openheid van de deelnemers.

 

Geef me de baan die bij me past en ik hoef nooit meer te werken! Confucius

 

  


        

 Marlies heeft op een wonderbaarlijke wijze inzicht gegeven in de talenten van de hoofden verkoop. Op basis van dit inzicht is de levensboom van iedere leidinggevende ingevuld. Op een ontspannen en open wijze hebben we de teammissie van de verkoopafdeling vormgegeven en het commitment ondertekend. De hoofden verkoop hebben de training als bijzonder en inspirerend ervaren.

Joris van Dijck (manager verkoop CHV)

 

Jouw beste werk is niet wat je het moeilijkste vindt maar wat je het beste doet!  Sartre

 

Dagworkshop voor bedrijven Een zinvol uitje met collega's? De jaarlijkse bedrijvendag verdieping geven? Leer jezelf en je collega's op een speelse en diepgaande manier beter kennen en werk tegelijkertijd aan wat wezenlijk is voor mens en organisatie.  De dagworkshop is een verkorte vorm van de tweedaagse workshop en biedt het volledig proces van het Talentenspel. Het is een praktisch en nuttig hulpmiddel gebleken voor organisaties.

 

Succes wordt bepaald door de keuzes die je maakt!