Mindfulness, yoga en wandelweek in Oostenrijk 

  

 Mindful in verbinding zijn met jezelf in de natuur van de Alpen

Deze week wordt niet meer gegeven in 2023.

  

Heb jij ook behoefte aan rust en verstilling?

Heb je ruimte nodig om je weer even op te laden in de natuur en van de 'overleven-modus' naar de 'leven-modus' te gaan?

Deze themaweek is gericht op het in verbinding zijn met jezelf. Er is geen krachtigere manier, dan dit te doen in de natuur. In de stilte en de vrede van de natuur komen wij weer thuis bij onszelf, dat we in het hectische, moderne leven vaak zijn kwijtgeraakt. In de natuur van het Hohe Tauern gebied in het Salzburgerland gaan we op zoek naar die innerlijke rust en vrede.  De natuur heeft geen haast en toch komt alles voor elkaar

  

 In de ziel van de natuur vind je de natuur van je ziel. 

   

Iedereen heeft alles in zich om zich bewust te worden van het wonder en het mysterie van het leven en naar een plaats van heelheid en sereniteit in zichzelf te gaan, Gedurende 7 dagen maken we ruimte om het leven heel bewust door ons heen te laten stromen. Wat is je verlangen en wat houd je tegen? We hebben de ruimte voor verstilling en los te komen van de dagelijkse verplichtingen, het moeten, het presteren en aan verwachtingen voldoen.  Vier het leven en ontdek de vreugde van het leven! In de bergen is plaats voor een innerlijk gesprek, in verbinding zijn met de natuur en dankbaarheid voor de schoonheid om je heen.  Er wordt gebruik gemaakt van diverse technieken uit de Natuurcoaching. De symboliek van de natuur geeft bijzondere inzichten in onszelf doordat de natuur een spiegel is voor ons. 

 

   Nature is our inspiration, our drive comes naturally. 

It's in nature. 

 

 We werken deze week met:   

  • Mindfulness & Heartfulness
  • Yoga
  • Chi Neng Qigong
  • Meditatie  
  • Mindful wandelen in de natuur
  • Een LATIFA wandeling 
  • Inspirerende teksten en kaarten
  • Natuurcoaching
  • Zingen van mantra's

 

Programma  

Iedere dag werken we met een thema zoals: het activeren van onze zintuigen om mindful te kunnen waarnemen, innerlijke stilte en vrede, in verbinding zijn met Moeder Aarde, acceptatie van wat er is en niet meer is, vertrouwen en overgave en leven vanuit het hart (heartfulness).   

 

De volgende vier kernwaarden komen elke dag aan bod: Mindfulness, Inner Peace, Fun en Nature. 

 

Het ochtendprogramma (7.30 - 9.00 uur).   

Dit zal bestaan uit yoga, meditatie en visualisatie. Zo leren we ons lichaam (her)ontdekken als ons thuis,   

 

Het middagprogramma.   

Wandelen! Hier zullen we de helende energieën ervaren die ons in verbinding brengen met onze innerlijke kracht, ons verlangen en wie we werkelijk zijn. In de omgeving van Piesendorf, Zell am See en Kaprun zullen we de bergpaden mindful gaan ervaren. 

 

Het avondprogramma.    

Een inspirerende tekst, kaart, Heartfulness, Mindfulness en het zingen van mantra's. 

 

Woensdag is een vrije dag en kan naar eigen behoefte worden ingevuld. Er is een mogelijkheid om te gaan paragliden in Zell am See.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Donderdag is een stiltedag met de LATIFA wandeling. 

                                                                          

Look deep into nature and 

you will understand everything better.

 

De stilte brengt ons thuis in het hart, thuis bij onze innerlijke vrede en rust en in verbinding met AL wat is! We gaan in stilte een LATIFA wandeling maken. Dit is een meditatieve wandeling afkomstig uit het Soefisme. Deze brengt je in 7 stappen van de overweldigende ruimte om je heen naar de even zo grote ruimte in jezelf. Via de kwaliteiten van aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, overgave en liefde kom je bij de wil. Jouw ziel weet wat je nodig hebt en echt wil! Dit zijn we vaak kwijtgeraakt. De natuur leidt je door 7 poorten weer terug naar huis en brengt je weer in verbinding met je ware natuur en wie je werkelijk bent!  Het is bijzonder om te ervaren hoe helend de stilte en de natuur kan zijn en  hoe snel het jezelf weer in verbinding brengt met je eigen natuur.    

Tijdens deze week krijg je diverse tools aangereikt, die je nadien ook zelf kunt toepassen in je dagelijkse leven. 

Op reis zijn is een voorrecht en geeft je de kans om te groeien. En na afloop van de reis pak je, verrijkt en vol energie, het dagelijkse leven weer op.

  

    

 Geen tijd hebben voor bezinning is geen tijd hebben om te kijken waar we heen gaan,
omdat we het te druk hebben met er te komen.   

 

Het verblijf  

We verblijven in Chalet ‘Sonnenheim’. Een chalet in Piesendorf in het hart van het Salzburgerland. De grootte van de groep is maximaal 12 personen.  In  het chalet is een wellnessruimte aanwezig met wirlpool en sauna waarvan naar eigen behoefte gebruik gemaakt kan worden. De vegetarische maaltijden zullen gezamenlijk verzorgd worden. Iedereen heeft een keer de taak om te koken en heeft een keer corvee. Voor meer informatie over het chalet: www.chaletsonnenheimpiesendorf.nl  Ook dit jaar heb ik de beschikking over een extra huis van de buren met 5 slaapkamers en 3 badkamers waardoor we meer ruimte hebben. 

 

De cursusprijs  

De kosten van deze volledig verzorgde week zijn € 645,- exclusief de reis. Het bedrag is inclusief overnachting op basis van een 2-persoonskamer en maaltijden. Een 1- persoonskamer is mogelijk tegen een extra betaling van  €100,-.  Aanvang: zaterdagavond 19.00 uur, afsluiting: zaterdagochtend 10.00 uur. Er is meestal de mogelijkheid om samen te reizen waarbij de kosten worden gedeeld. Het inschrijfgeld is € 150,- en het resterende bedrag van €495,- moet worden betaald voor 1 augustus  op rekeningnummer IBAN NL77 RABO 0144560097 t.n.v. M. van Son o.v.v. Themaweek - Oostenrijk. Bij annulering voor 1 augustus wordt € 100,- van het inschrijfgeld gerestitueerd. Bij annulering na 1 augustus is het volledige cursusgeld verschuldigd. Sluit zelf een reis- en annuleringsverzekering af.

 

Corona

De annuleringsvoorwaarden zijn niet geldig als er vanwege Coronamaatregelen in Nederland of Oostenrijk geen doorgang kan vinden. Ik bekijk 1 augustus hoe de situatie is en of de week door kan gaan. Zo niet, dan wordt het reeds betaalde bedrag volledig gerestitueerd. Wij blijven vnl. in onze eigen ´Bubbel´ en zijn veel in de natuur waardoor we weinig risico lopen. Momenteel is er in Oostenrijk helemaal geen beperking meer en is alles mogelijk!

 

Inschrijven en vragen   

Marlies van Son, tel: 073- 5116489, e-mail: info@quantumvision.nl of via het contactformulier van deze website.  

 

Ervaringen  

 

Deze week is iedereen aan te raden die op zoek is naar persoonlijke ontwikkeling, innerlijke rust en van wandelen houdt! Onder zeer goede begeleiding van Marlies kan iedereen op zijn eigen wijze in verbinding met de natuur zijn en zijn grenzen verkennen en verleggen. Er is alle ruimte om naar binnen te keren en het beste in jezelf naar boven te halen. Juist de natuur van de bergen geeft je zoveel kracht, heling en op een symbolische wijze informatie over je zijn. Kortom het was een geweldige week die me heel veel heeft gebracht!   

Elmi

Met veel zin en nieuwsgierigheid kwam ik aan, niet wetende dat de week die komen ging zo'n positief effect op mij zou hebben. Ik voel me verrijkt door de kracht van de pure schoonheid van Moeder Natuur! Terug naar waar het allemaal om draait; luisteren naar de wind en kijken naar de indrukwekkende bergtoppen met al hun wijsheid en oerkracht. Ik ben weer dichterbij mezelf komen te staan en ik ben iedereen en met name Marlies daar ontzettend dankbaar voor! 

Eelke 

Ik vond het een zeer ontspannen week voor mezelf, waarbij ik heb mogen ervaren dat ik meer kon dan ik dacht, gezien mijn lichamelijke klachten! Zelfs mijn hoogtevrees bleek geen probleem te zijn! Het geheel heeft mijn zelfvertrouwen in grote mate doen toenemen. De hele dag actief zijn in de natuur  en zeer bewust de natuur mogen beleven gaf voor mij een extra dimensie aan deze week. Ik voelde me heerlijk vrij wat vooral te maken heeft met de prettige begeleiding van Marlies. 

 Bertie 

Op een prachtige locatie met een relatief luchtig programma bezig zijn met bezinning. Dit  gecombineerd met yoga, wandelen en thema-avonden. Met een groep letterlijk en figuurlijk op pad zijn maakte het tot een hele  mooie week.  Als je op zoek bent naar je eigen kracht, rust, sportief bent, van de natuur houd en open staat voor het delen met gelijkgestemden, doe dan deze week!

Ine

Een geweldige ervaring, goede accommodatie, mooi gelegen, goede begeleiding, bevlogen en een rots in de branding. Een fijne start in de ochtend met yoga en daarna heerlijke bergwandelingen. Ik ging alleen maar heb me geen seconde alleen gevoeld. 

Mirjam

Wat is het toch fijn om een week lang zo dichtbij de natuur te zijn! Na een heerlijke week in de bergen ben ik energiek en uitgerust thuis gekomen. Bedankt voor deze super ervaring!

Ellen

Deze week heeft mij geholpen mijn innerlijke evenwicht en rust te versterken en stil te staan bij de schoonheid in de natuur.

Rudy

Deze heerlijk, zonnige week in de bergen met ruimte voor bezinning, wandelen, stilte en gevuld met humor maakte, dat ik totaal in de ontspanning kwam!

Trix