Mindfulness, yoga en wandelweek in Oostenrijk 

 

 

 

 

 


18 september tot 25 september 2021

  

 Mindful in verbinding zijn met jezelf in de natuur van de Alpen

  

Deze themaweek is gericht op het in verbinding zijn met jezelf. Er is geen krachtigere manier, dan dit te doen in de natuur. In de stilte en de vrede van de natuur komen wij weer thuis bij onszelf, ons innerlijk dat we in het hectische, moderne leven vaak zijn kwijtgeraakt. In de natuur van het Hohe Tauern gebied in het Salzburgerland gaan we op zoek naar die innerlijke rust en vrede.     

 

In de ziel van de natuur vind je de natuur van je ziel.     

 

Iedereen heeft alles in zich om zich bewust te worden van het wonder en het mysterie van het leven en naar een plaats van heelheid en sereniteit in zichzelf te gaan, Gedurende 7 dagen maken we ruimte om het leven heel bewust door ons heen te laten stromen. We leren onze obstakels herkennen, te overwinnen en ontdekken de vreugde van het leven zelf. We hebben de ruimte voor verstilling en los te komen van de dagelijkse verplichtingen, het moeten, het presteren en aan verwachtingen voldoen. Tijd om even bij te tanken. In de bergen is plaats voor een innerlijk gesprek, eerbied voelen voor de natuur en dankbaarheid voor de schoonheid om je heen. 

 

 Nature is our inspiration, our drive  comes naturally. It's in nature.

 

 We werken deze week met:   

  • Mindfulness & Heartfulness
  • Yoga
  • Meditatie  
  • Mindful wandelen in de natuur
  • Een LATIFA wandeling 
  • Inspirerende teksten

 

Programma  

Iedere dag werken we met een thema zoals: het activeren van onze zintuigen om mindful te kunnen waarnemen, innerlijke stilte en vrede, in verbinding zijn met Moeder Aarde, acceptatie van wat er is en niet meer is, vertrouwen en overgave en leven vanuit het hart (heartfulness).   

 

De volgende vier kernwaarden komen elke dag aan bod: Mindfulness, Inner Peace, Fun en Nature. 

 

Het ochtendprogramma (7.30 - 9.00 uur).   

Dit zal bestaan uit diverse vormen van yoga, meditatie en visualisatie afgestemd op het thema van die dag. Door middel van yoga en meditatie leren we ons lichaam (her)ontdekken als ons thuis,   

 

Het middagprogramma.   

Wandelen! Hier zullen we de helende energieën ervaren die ons in verbinding brengen met onze innerlijke kracht en wie we werkelijk zijn. In de omgeving van Piesendorf, Zell am See en Kaprun zullen we de bergpaden en bergtoppen mindful gaan ervaren. 

 

Het avondprogramma.    

Een inspirerende tekst, kaart en Heartfulness. 

 

Woensdag is een vrije dag en kan naar eigen behoefte worden ingevuld. Er is een mogelijkheid om te gaan paragliden in Zell am See.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Donderdag is een stiltedag                                                                                   

 

De natuur heeft geen haast en toch komt alles voor elkaar. 

 

De stilte brengt ons thuis in het hart, thuis bij onze innerlijke vrede en rust en in verbinding met AL wat is! We gaan in stilte een LATIFA wandeling maken. Dit is een meditatieve wandeling afkomstig uit het Soefisme. Deze brengt je in 7 stappen van de overweldigende ruimte om je heen naar de even zo grote ruimte in jezelf. Via de kwaliteiten van aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, overgave en liefde kom je bij de wil. Jouw ziel weet wat je nodig hebt en echt wil! Dit zijn we vaak kwijtgeraakt. De natuur leidt je door 7 poorten weer terug naar huis en brengt je weer in verbinding met je ware natuur en wie je werkelijk bent!  Het is bijzonder om te ervaren hoe helend de stilte en de natuur kan zijn en  hoe snel het jezelf weer in verbinding brengt met je eigen natuur.    

  

    

 Geen tijd hebben voor bezinning is geen tijd hebben om te kijken waar we heen gaan,
omdat we het te druk hebben met er te komen.   

Het verblijf  

We verblijven in Chalet ‘Sonnenheim’. Een chalet in Piesendorf in het hart van het Salzburgerland. De grootte van de groep is normaal maximaal 12 personen. Dit jaar zal het maximaal 10 personen zijn i.v.m. de Coronamaatregelen. In  het chalet is een wellnessruimte aanwezig met wirlpool en sauna waarvan naar eigen behoefte gebruik gemaakt kan worden. De vegetarische maaltijden zullen gezamenlijk verzorgd worden. Iedereen heeft een keer de taak om te koken en heeft een keer corvee. Voor meer informatie over het chalet: www.chaletsonnenheimpiesendorf.nl   

 

De cursusprijs  

De kosten van deze volledig verzorgde week zijn € 645,- exclusief de reis. Het bedrag is inclusief overnachting op basis van een 2-persoonskamer en maaltijden. Een 1- persoonskamer is mogelijk tegen een extra betaling van € 125,-. Aanvang: zaterdagavond 19.00 uur, afsluiting: zaterdagochtend 10.00 uur. Er is meestal de mogelijkheid om samen te reizen. Het inschrijfgeld is € 150,- en het resterende bedrag van € 495,- moet worden betaald voor 1 augustus  op rekeningnummer IBAN NL77 RABO 0144560097 t.n.v. M. van Son o.v.v. Themaweek - Oostenrijk. Bij annulering voor 1 augustus  wordt € 100,- van het inschrijfgeld gerestitueerd. Bij annulering na 1 augustus is het volledige cursusgeld verschuldigd.

De annuleringsvoorwaarden zijn niet geldig als er vanwege Coronamaatregelen in Nederland of Oostenrijk geen doorgang kan vinden. Ik bekijk 1 september hoe de situatie is en of de week door kan gaan. Zo niet, dan wordt het reeds betaalde bedrag volledig gerestitueerd.

 

Inschrijven en vragen   

Marlies van Son, tel: 073- 5116489, e-mail: info@quantumvision.nl of via het contactformulier van deze website.  

 

Ervaringen  

 

Deze week is iedereen aan te raden die op zoek is naar persoonlijke ontwikkeling, innerlijke rust en van wandelen houdt! Onder zeer goede begeleiding van Marlies kan iedereen op zijn eigen wijze in verbinding met de natuur zijn en zijn grenzen verkennen en verleggen. Er is alle ruimte om naar binnen te keren en het beste in jezelf naar boven te halen. Juist de natuur van de bergen geeft je zoveel kracht, heling en op een symbolische wijze informatie over je zijn. Kortom het was een geweldige week die me heel veel heeft gebracht!   

Elmi

Met veel zin en nieuwsgierigheid kwam ik aan, niet wetende dat de week die komen ging zo'n positief effect op mij zou hebben. Ik voel me verrijkt door de kracht van de pure schoonheid van Moeder Natuur! Terug naar waar het allemaal om draait; luisteren naar de wind en kijken naar de indrukwekkende bergtoppen met al hun wijsheid en oerkracht. Ik ben weer dichterbij mezelf komen te staan en ik ben iedereen en met name Marlies daar ontzettend dankbaar voor! 

Eelke 

Ik vond het een zeer ontspannen week voor mezelf, waarbij ik heb mogen ervaren dat ik meer kon dan ik dacht, gezien mijn lichamelijke klachten! Zelfs mijn hoogtevrees bleek geen probleem te zijn! Het geheel heeft mijn zelfvertrouwen in grote mate doen toenemen. De hele dag actief zijn in de natuur  en zeer bewust de natuur mogen beleven gaf voor mij een extra dimensie aan deze week. Ik voelde me heerlijk vrij wat vooral te maken heeft met de prettige begeleiding van Marlies. 

 Bertie 

Op een prachtige locatie met een relatief luchtig programma bezig zijn met bezinning. Dit  gecombineerd met yoga, wandelen en thema-avonden. Met een groep letterlijk en figuurlijk op pad zijn maakte het tot een hele  mooie week.  Als je op zoek bent naar je eigen kracht, rust, sportief bent, van de natuur houd en open staat voor het delen met gelijkgestemden, doe dan deze week!

Ine

Een geweldige ervaring, goede accommodatie, mooi gelegen, goede begeleiding, bevlogen en een rots in de branding. Een fijne start in de ochtend met yoga en daarna heerlijke bergwandelingen. Ik ging alleen maar heb me geen seconde alleen gevoeld. 

Mirjam

Wat is het toch fijn om een week lang zo dichtbij de natuur te zijn! Na een heerlijke week in de bergen ben ik energiek en uitgerust thuis gekomen. Bedankt voor deze super ervaring!

Ellen

Deze cursus heeft mij geholpen mijn innerlijke evenwicht en rust te versterken en stil te staan bij de schoonheid in de natuur.

Rudy

Deze heerlijk, zonnige week in de bergen met ruimte voor bezinning, wandelen, stilte en gevuld met humor maakte, dat ik totaal in de ontspanning kwam!

Trix