"Helend Dagboek"

 

Om na het overlijden van een dierbare de draad van het leven weer op te pakken. 

 

 

Het ‘Helend Dagboek’ is een lees/werkboek dat gebruikt kan worden als ondersteuning in een rouwproces. Het kan ook een heel mooi cadeau zijn na het verlies van een dierbare. De uitvaartonderneming ‘Yarden’ geeft het als relatiegeschenk aan nabestaanden.In mijn praktijk als NEI-therapeut geef ik vaak het advies om door middel van te schrijven expressie te geven aan gevoelens en gedachten als dit verbaal moeilijk is. Soms is er ook niemand die naar je kan luisteren als jij behoefte hebt om te praten. Hieruit is het idee ontstaan om dit 'Helend Dagboek' te gaan samenstellen met op iedere pagina een inspirerende tekst, gedicht, foto of opdracht en ruimte om eigen gevoelens te verwoorden.

 

De teksten en gedichten kunnen ook worden gebruikt in een condoleance of andere gelijksoortige situaties. Het is een prachtig boek geworden met schitterende natuurfoto's van Maria van de Ven, citaten en gedichten van: Cicero, Inyat Kahn, Kahlil Gibran, Marianne Williamson, Paul Coelho, Goethe, Hein Stufkens, Bram Vermeulen, Herman van Veen, Elisabeth Kübler-Ross en van mijzelf

Ik hoop dat er veel mensen inspiratie, troost en heling uit kunnen halen. Het dagboek kan op verschillende manieren gebruikt worden: door het dagelijks ter hand te nemen en erin te schrijven, of door het te pakken op moeilijke momenten en willekeurig open te slaan, de tekst te lezen en jouw interpretatie of gevoel van dat moment op te schrijven of misschien biedt de oefening wel rust en heling. 

 

 

Farewell and death are only different desciptions

For a new beginning and life,

All that you are leaving behind, you will find again

In different shape and form.

 

 

Als men het hele boek heeft doorgewerkt hoop en wens ik dat men een stapje dichter bij de aanvaarding van het verlies is gekomen en het boek een uniek geheel geworden is vol herinneringen uit een moeilijke levensfase.  Het is een mooi geschenk om in huis te hebben en cadeau te geven als iemand in je omgeving een dierbare verliest. Het kan echter ook een mooi lees en kijkboek voor jezelf zijn! 

 

Een exemplaar (eventueel gesigneerd) van het 'Helend Dagboek' kun je bij mij bestellen door  € 16,95 over te maken op Bankrekeningnummer: IBAN NL77RABO 0144560097 - RABO Bank – Vlijmen. Stuur ook via het contactformulier een bevestiging van je betaling zodat ik meteen je adresgegevens heb voor het verzenden. Graag aangeven als je het gesigneerd wil hebben. 

 

Het is niet de tijd die alle wonden heelt maar wat je met de tijd doet.